Blogin pito jäi kesällä pahasti rästiin ja nyt pitää ottaa taas itseäni niskasta kiinni ja paikata puuttuvat jutut. Edellisen jutun jälkeisenä päivänä menin treenaamaan kuntosalille (Splendid Sportcentrum, kehumisen arvoinen paikka). Fitness-ohjelmani ei sinällään ole mitenkään ylitsepääsemättömän paha, mutta miettiessäni sen merkkaamista blogiin taisin innostua vetämään treenin vaativuuden överiksi. En halunnut olla luuseri lukijoiden silmissä tekemällä turhan kevyttä treeniä ja tein harjoitukset oikeastaan hieman liian painavilla painoilla. Yhden laitteen kohdalla, jolla tavallisesti saan hädin tuskin vedettyä koko 3 x 20 toiston sarjan läpi minimitasolla (= vain laitteen itsensä paino vastuksena), pakotin itseni pelkällä tahdonvoimalla tekemään harjoitteet alimmalla lisäpainotasolla. Kieltämättä käsi hieman kipuili jo harjoitteita tehdessä, mutta yritin sulkea sen pois mielestäni.

Treenin jälkeen menin nautiskelemaan aidosta suomalaisesta sähkösaunasta Splendidin yläkerrassa. Jos ei muuten, niin Splendidin jäsenmaksun maksaminen kannattaa suomalaisnäkökulmasta jo siitä ilosta, että jäsenenä voi varata saunaa käyttöönsä ilmaiseksi. Lisäksi Splendid on sekä kätevästi kävelyetäisyyyden päässä kotoani että vuosien asiakkuuden myötä tutuksi tullut, jossa on paljon moikkailututtuja. Verrattuna joihinkin muihin kuntosaleihin maksamani 42 euroa kuussa on ehkä kallis (kaverini Darling käy 17,50 euron paikassa), mutta hintaa nostaakin se, että maksan jäsenyydestä kuukausittain enkä pitemmissä jaksoissa. 12 kk jäsenyys tulisi 11,25 euroa kuussa halvemmaksi, mutta samalla irtisanomisaika olisi myöskin 12 kk ja minun pitäisi kerralla pystyä maksamaan 369 euroa, mikä varsinkaan liittyessäni taas jäseneksi 1,5 vuotta sitten vasta uuteen taloon muuttaneena ei oikein ollut toteutettavissa. Lisäksi saan halutessani mennä treenaamaan vaikka joka päivä toisin kuin edullisemmissa 1 tai 2 kertaa viikossa jäsenyyksissä. Voin siis helpommin vaihtaa treenipäiviä omien aikataulujeni mukaan ja ottaa osaa ryhmätunteihin joutumatta muuttamaan jäsenyysehtoja.

No joo, se siitä mainostauosta. Yliyrittäminen kostautui sitten hiirikäsiongelmien pahenemisena, minkä takia oli pakko laittaa blogi hetkeksi telakalle. Kesällä tuli myös treenattua hieman vähemmän, mutta ihan kokonaan kävely ei jäänyt ohjelmasta. 

2.6. kävimme taas naisporukalla kävelemässä, tällä kertaa lähtöpaikka oli alle 1 km päässä kotoani Collin vesimyllyn luona. Kiersimme mukavan 1 tunnin lenkin läpi metsien ja peltojen ja koska minulla vielä riitti energiaa, halusin heittää pikkuisen lisälenkin omin päin. Voi mikä moka!!! Ekat 500 metriä meni hyvin, ja sitten taivaat aukesivat. Esteri oli tainnut hakea koko sukunsa avuksi, sillä vettä tuli niin paljon ja rajusti, ettei siihen yksi vertauskuvallinen perse riittänyt. Kotiin oli matkaa vielä 2 km ja parin sadan metrin jälkeen oli pakko laittaa likomärät rillit taskuun, koska niiden läpi näki vielä vähemmän kuin pelkillä likinäköisillä sateen hämärtämillä silmillä. Koko kropassani ei tainnut olla yhtään kuivaa kohtaa, kun pääsin kotiin. Lenkkarini olivat litimärät ja koska seuraavaksi päiväksi oli sovittu kävelyretki anopin kanssa, ymmärsin vihdoinkin, miksi isäni sanoi treenaamisen vaativan 2 paria lenkkareita. Luojan kiitos olin säilyttänyt uusien Karhun tossujen oston jälkeenkin ikivanhat loppuunkuluneet lenkkitossuni (Karhut nekin, tietysti) rönttökenkäkäyttöön. Ne saatoin sitten heittää autoon seuraavana päivänä. Kävelyretkestä ei sitten tosin tullut kuin lyhyt, rento kävely Leenden kylän keskustaan ja takaisin, koska sadetutka ilmoitti saderintaman iskevän Eindhovenin tienoille juuri siihen aikaan, kun olisimme muuten lähteneet kävelemään. Ja juuri kun pääsimme takaisin anoppilaan, sade alkoi taas uudestaan.

Sen jälkeen tulin käyneeksi muutamaan otteeseen n. 1 tunnin sauvakävelylenkeillä ennen heinäkuista kesälomaa Suomessa. Suomessa en tullut käyneeksi varsinaisilla lenkeillä paljoakaan, mutta muuten tulin liikkuneeksi kohtalaisesti. Kävimme Viipurissa, ja kävelimme siellä ympäriinsä kauppahallilla ym. noin 2,5 tuntia. Vietimme puoli päivää Suomenlinnassa ystäväperheen kanssa ja kävelimme useita kilometrejä saarilla. Kotkan Meripäivillä olin tätini kanssa perjantai-illan konsertissa (Yö, Mamba, Popeda, Kolmas Nainen, Boney M. ja Menneisyyden vangit) ja 4 ensimmäisen bändin tunnin mittaisten settien aikana tanssin lähes nonstoppina. Popedan aikaan jalkapohjat alkoivat olla jo hellinä ja teini-ikäisenä nyrjähtänyt nilkka alkoi pettää, joten Popedaa ja Kolmatta Naista kuuntelinkin sitten lähinnä istualtani. Kävimme myös Fiskarsin ruukkikylässä, Turussa ja Naantalissa, ja turistikierroksilla tulee käveltyä ihan kiitettävästi. Hankin lomalla myös upouudet Karhun tossut Kotkan Haloselta, sillä se on Karhun valikoimaltaan parhaiten varustettu kauppa, minkä tunnen. Jos jotakin Karhun mallia sieltä ei löydy, ei sitä löydy hevillä muualtakaan. Että sellaista tiedotteen "poikasta" täältä taas vaihteeksi tarjolla!