Nederlands

Bokt on luontoalue Eindhovenin koilliskulmassa ja Son en Breugelin kunnan alueella. Siellä virtaa joki niittyjen ja metsikön halki ja alueella laiduntaa Exmoorin poneja ja isoja pitkäkarvaisia Galloway-nautoja pitämässä siitä luonnonmukaisella tavalla huolta.

Lähdimme kävelylle 5 naisen ja 2 koiran porukalla ja sää suosi meitä. Oli kauniin aurinkoista ja lämmintä ja porukassa oli hyvä henki. Oli mukavaa nauttia kauniista ilmasta, luontonäkymistä, ja tutustua uusiin ihmisiin. Kävelimme n. 4 kilometriä 1 tunnin aikana ja vaikka vauhti oli parempi kuin edellisellä kerralla (koirat eivät yrittäneet tällä kertaa haistella ihan joka puskaa), niin hiki siinä ei päässyt tulemaan. Mutta kevytkin liikunta on parempi kuin ei mitään. Ja mukavan yhdessä olon rentouttavaa vaikutusta ei voi aliarvioida henkisen hyvinvoinnin kannalta. Vaikka minulla olisi energiaa riittänyt pidempäänkin ja nopeatempoisempaankin kävelyyn, oli jälkikäteen mietittynä tämä kevyt lenkki kuitenkin kropalle sopivampi. Lenkille lähtiessä joissakin lihaksissa tuntuivat vielä lauantaiset polttarit: 4 tuntia erilaisia melko rankkoja survival- ja kiipeilytehtäviä ja loppuillasta vielä 4 tuntia lähes tauotonta tanssimista diskossa oli aikaansaanut lihaskipua joka jäseneen. Mukava kokemus ja aion osallistua tämän porukan kävelyretkiin toistekin, mutta vaativat kävelyharjoitukset taidan tehdä omin nokkineni sauvakävellen.

 

Bokt is een natuurgebied in het noord-oosten van Eindhoven. De rivier Dommel kronkelt tussen weiden en bosjes en er lopen Exmoor pony's en Galloway-runderen te grazen, om zo voor het gebied op een natuurlijke manier te zorgen.

Met een groep van 5 vrouwen en 2 hondjes gingen we in een mooi weer wandelen. Het was leuk om van frisse lucht en natuur te genieten en om nieuwe mensen te ontmoeten. We wandelden ongeveen 4 km in 1 uur en hoewel de hondjes ons deze keer niet zo erg vertraagden, was de tempo toch niet zo hoog dat het zweet zou uitbreken. Maar lichte beweging is beter dan geen beweging en het ging eigenlijk meer over lekker gezellig samen iets doen in elk geval. Ik had genoeg energie voor een langere en snellere wandeling,maar achteraf gedacht was zo'n ontspannen rustige wandeling toch misschien het toepasselijkst voor mijn lichaam. Ik voelde bij het begin van de wandeling nog wat stijfheid en spierpijn van al dat survivallen en 4 uur nonstop dansen op zaterdag. Deze wandeling was een leuke ervaring en ik zal vakermet dit groepje gaan wandelen, maar voor serieuze wandeltraining zal ik in mijn eentje met mijn vertrouwde Nordic Walking stokjes moeten gaan lopen.